Schalkwijk Apotheek

Medicijnrol

Gebruikt u veel medicijnen waardoor u misschien het overzicht een beetje kwijt raakt? Dan kunnen wij voor u een medicijnrol realiseren.
Zo’n medicijnrol noemen we ook wel een baxterrol. Baxteren is een ingeburgerde term bij apotheken voor het geautomatiseerd verpakken van medicijnen. Deze manier van uitzetten van medicijnen werd oorspronkelijk veel gebruikt in zorginstellingen. Daar werd de medicatie voorheen met de hand werd uitgezet en klaargemaakt. Door dit werk deels te automatiseren wordt zowel een tijdsbesparing als een kwaliteitsverbetering gerealiseerd.  Immers, een machine maakt nauwelijks fouten.

Inmiddels wordt de medicijnrol ook veel gebruikt door mensen die zelfstandig wonen en veel verschillende geneesmiddelen gebruiken .

Medicijnrol: Wat zijn de voordelen?

 • Uitzetten van medicijnen in weekdoos niet meer nodig!
  De medicijnrol is een weekdoseersysteem waarbij de medicijnen per dag en per innametijdstip in gemakkelijk afscheurbare zakjes zijn verpakt.
 • Geen grote voorraden medicijnen in huis.
  De medicijnrol wordt altijd per week geleverd. Dit scheelt in opbergruimte en maakt het overzichtelijker.
 • Gratis bezorgd.
  De medicijnrol wordt wekelijks bij u in de brievenbus bezorgd. U hoeft de medicijnen dus niet te halen, maar er ook niet voor thuis te blijven.

  Medicijnrol

Heeft u interesse?
Mocht u interesse hebben of meer informatie wensen dan kunt u contact opnemen met de apotheek. Een van onze gespecialiseerde baxterassistenten zal u uitnodigen voor een gesprek om alles uit te leggen en te bespreken, desgewenst komen wij bij u thuis.