Huisartsenpraktijk Puite

Assistentie en praktijkondersteuning

Praktijkassistentes Suzanne Hoorn, Ashwaaq Abdi, Anouk Klasen, Marjan Mantel, Romy Hoppenbrouwers, Meryem Hammadi en Nykita Steemers-Winkel staan u graag met al uw vragen te woord. U kunt, indien gewenst, een afspraak op het assistente spreekuur maken voor het uitspuiten van oren, urine onderzoek, bloeddruk meten, uitstrijkjes van bevolkingsonderzoek en toedienen van injecties.

Een praktijkondersteuner  is opgeleid ter ondersteuning van de huisarts en ter verbetering van de kwaliteit van zorg. De voornaamste taak is het begeleiden van patiënten met een chronische ziekte zoals Astma/COPD, hypertensie en Diabetes Mellitus II. Maar ook de zorg voor kwetsbare ouderen.

De praktijkondersteuner houdt spreekuur en bezoekt patiënten indien nodig ook thuis. Hierbij worden controles uitgevoerd en zal ze voorlichting geven over de ziekte en de leefgewoonten die hierop van invloed zijn, zoals stoppen met roken, inhalatietechnieken, medicijngebruik en eetgewoonten. Ook weet zij goed welke wegen te bewandelen met het regelen van andere hulp en instanties.
Om op het spreekuur bij de POH te komen kunt u een afspraak maken bij de praktijkassistente. Ook zult u indien nodig door de huisarts doorverwezen worden naar de praktijkondersteuner. De functie van praktijkondersteuner zal vervuld worden door Nina Bravenboer (Diabetes), Jose van der Hulst ( long en luchtwegaandoeningen (COPD) en zorg voor kwetsbare ouderen),Coby Boeters (hart en vaatziekten (CVRM)),  Gerdien Nanning (geestelijke gezondheidszorg) en Wendy Klut (geestelijke gezondheidszorg voor jeugd en kind).