De Zoed – Schalkwijk

De ZOED nieuwsbrief

Tijd voor een extra nieuwsbrief.

Dit vanwege de buitengewone tijd waarin we verkeren. Het corona-virus heeft de wereld in zijn greep en dit heeft gevolgen voor ons allemaal.

Veel niet-dringende medische zorg gaat momenteel niet door om virusverspreiding via contact momenten te beperken. Afijn, een ieder kent de 1,5 meter regel.

Huisartsen De ZOED

Tijd voor een extra nieuwsbrief.
Dit vanwege de buitengewone tijd waarin we verkeren. Het corona-virus heeft de wereld in zijn greep en dit heeft gevolgen voor ons allemaal.
Veel niet-dringende medische zorg gaat momenteel niet door om virusverspreiding via contact momenten te beperken. Afijn, een ieder kent de 1,5 meter regel.
 
De afgelopen weken zijn wij in de huisartspraktijken druk bezig geweest om onze zorgprocessen anders, wensen wij u veel gezondheid, rust en sterkte.
 
Wij zijn -telefonisch- voor u beschikbaar.
 
Huisartsen De ZOED Boerhaavewijk, Molenwijk en Schalkwijk

Apotheken de ZOED

Ook in deze tijd van het Coronavirus staat de apotheek voor u klaar. Wij blijven open om u van de zorg te voorzien die u van ons gewend bent. Telefonisch zijn wij te bereiken voor al uw vragen, zowel voor de normale vragen als voor vragen omtrent het Coronavirus. In de apotheek bent u nog steeds welkom. In verband komen die klachtenvrij is of bel de apotheek om de medicijnen te laten bezorgen.

  • Kom niet met twee of meer personen naar de apotheek. Kom het liefst alleen.
  • Wij laten een beperkt aantal klanten toe in de apotheek. Dit om de 1,5 meter afstandverkoopproducten en de balie.

 
Bezorgdienst en afhaalkluisjes
Het heeft de voorkeur om uw medicijnen en dergelijke te bezorgen, het liefst door de brievenbus als dat past. Zo minimaliseren wij het contact tussen personen. U kunt de apotheek benaderen met een verzoek tot bezorging. Ook handlaan 12
2036 NE HAARLEM
T: (023) -53 31 820

Boerhaavewijk Apotheek
Louis Pasteurstraat 2A
2035RM Haarlem
T: 023-2001244

Fysiotherapie

Uw therapeut staat ook in deze moeilijke tijd voor u klaar!
Wegens de nieuwe maatregelen tegen het Coronavirus, mogen we alleen nog fysieke fysiotherapie behandelingen uitvoeren wanneer deze strikt noodzakelijk zijn.

Wanneer is het strikt noodzakelijk?
Als er irreversibele ofwel ernstige, niet omkeerbare gezondheidsklachten ontstaan wanneer we u niet behandelen. Dit overleggen we met u en de huisarts of specialist. Dit geldt ook voor postoperatieve klachten.

Wat kan wel?
We mogen u wel d.m.v. een videoconsult of telefonisch consult begeleiden bij herstel van uw klachten. Dit door een goede analyse van uw klachten, ondersteund met advies en/of oefeningen. 

Gewoon eerst bellen/mailen!
Ontstaan er in de komende periode klachten en u wilt graag weten wat er aan de handeling overgaan.

Psychologen

De ontwikkelingen rondom het Coronavirus hebben een grote impact op ons dagelijks leven. Ook voor het NPCB (psychologen) geldt dat wij maatregelen moeten nemen, om zowel onze behandelaar:

  • Alle clientafspraken zijn per direct omgezet in een telefonische afspraak. Deze maatregel blijft in ieder geval tot 6 april van kracht en is in lijn met de maatregelen van de Rijksoverheid De telefonische afspraak gebeurt via beeldbellen, skype, whatsapp of een telefoongesprek. 
  • Alleen als een telefonisch of online afspraak niet haalbaar is, maar een afspraak wel noodzakelijk is, wordt u op locatie ontvangen. Het is aan de professionals om een inschatting te maken welke afspraken op afstand kunnen of juist niet. 

Daarnaast blijven de eerder ingestelde hygiëne regelingen uiteraard van kracht.

  • Er worden geen handen te wassen
  • Na gebruik van de ruimte zal deze worden schoongemaakt. 

 
Wij begrijpen dat de huidige situatie angst en onzekerheid teweeg brengt. Het is nog steeds mogelijk u via de huisarts te laten verwijzen naar het NPCB. Ook met nieuwe aanmeldingen zullen bovenstaande regels in acht worden genomen. 

Verloskundigen het Ooievaarsnest

Naar aanleiding van de aanscherping die het kabinet maandag 23 maart bekendmaakte, passen ook de beroepsorganisaties rondom geboortezorg het Corona-beleid aan. 
De precieze wijzigingen kun je terugvinden op https://www.verloskundigenhetooievaarsnest.nl/de-praktijk/nieuws/

We begrijpen dat de extra maatregelen een grote impact hebben op jou als zwangere of kraamvrouw. Ook voor ons is deze situatie nieuw en daarom wennen. We vinden het vervelend dat we niet altijd het persoonlijke contact met je kunnen hebben dat we zo belangrijk vinden. Maar jouw gezondheid, die van je kindje en die van onze collega’s staan voorop, en daar zullen we nooit concessies aan doen. Daarom hopen we op je begrip. We zijn en blijven altijd bereikbaar om jullie zo goed mogelijk te begeleiden. 
Je kunt erop rekenen dat we ons met hart en ziel blijven inzetten om van je zwangerschap een zo fijne en onbezorgd mogelijke periode te maken.

Revalidatie

Medinello’s zorg voor chronische pijn blijft doorgaan tijdens de Coronacrisis. Wij behandelopties voor u zijn. Kijk voor meer informatie op https://www.medinello.nl/screening-clienten/
 
Aanmelden kan via uw huisarts/specialist of door zelf contact op te nemen per e-mail: haarlem@medinello.nl of telefonisch (Haarlem Noord: 088-5670115, Haarlem Zuid: 088-5670120).